BORSODGESZT

Tóth Lajos Zoltán
polgármester 

 

Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése

Kedvezményezett: Sály Község Önkormányzata
Projekt címe: Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése Sály, Emőd, Köröm, Berzék, Borsodivánka, Csincse, Borsodgeszt és Sajóhídvég településeken
Támogatás összege: 185,57 millió forint
Támogatás intenzitása: 100%
A projekt fizikai zárása: 2023.03.31.
Projekt azonosító száma: TOP-3.2.1-16-BO1-2018-00110

RÖVID ÖSSZEFOGLALÁS A PROJEKTRŐL

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) stratégiai célja az alacsony széndioxid-kibocsátású gazdaságra való áttérés ösztönzése, csatlakozva a globális erőfeszítésekhez, az intézkedés átfogó célja az önkormányzati intézmények hatékonyabb energiahasználatának, racionálisabb energiagazdálkodásának elősegítése volt.
A beruházás során a projektben részt vevő Önkormányzatok tulajdonában álló, összesen 7 db önálló energetikai rendszerrel rendelkező épület energetikai korszerűsítése valósult meg konzorciumi együttműködés keretén belül. Energetikai korszerűsítésre kerül:

• Emőd, Idősek Klubja
• Köröm, Orvosi Rendelő
• Berzék, Művelődési Ház
• Borsodivánka, Művelődési Ház
• Sály, Tornaterem
• Csincse, Orvosi Rendelő
• Borsodgeszt, Polgármesteri Hivatal
• Sajóhidvég, Művelődési Ház

A pályázat keretén belül az itt felsorolt épületek külső határoló szerkezeteinek korszerűsítése (utólagos homlokzati és födém hőszigetelés, nyílászárók cseréje vagy korszerűsítése), fűtési, használati melegvíz rendszerek korszerűsítése valósult meg, az épületeken napelemes rendszerek telepítésével megvalósult környezetterhelés csökkenése.
A fejlesztéssel a projektben részt vevő Önkormányzatok hozzájárultak az épületek gazdaságosabb fenntartásához, egységes településkép létrehozásához, a település lakossága szempontjából egy élhetőbb környezet kialakításához, valamint az érintett épületekben lévő szolgáltatások színvonalának emeléséhez. Mivel az épületek a nagyközönség számára látogathatóak így, ez nagy mértékben elősegíti a szemléletformálást, a műszaki információk, tapasztalatok terjesztését, mely szintén a fejlesztés egyik feladata.
A projekt finanszírozása az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap Társfinanszírozásával, a Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretén belül valósul meg.

További információ kérhető:
Fekete Jánosné polgármester
Sály Község Önkormányzata
3425 Sály, Kossuth Lajos utca 63
Telefon46/336-055
Projekt azonosító: TOP-3.2.1-16-BO1-2018-00110


© 2003-2024 Minden jog fenntartva! Me-NET Kft. Miskolc
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.